Angelike Valster – Fotograaf, Videograaf

Angelike Valster – Fotograaf, Videograaf

Op onze oproep in Boternieuws 3 om als vrijwilliger evenementen te komen fotograferen reageerde Angelike Valster. Ze fotografeerde inmiddels tijdens de Zondagmiddagsalon met Vicky Schot. We vroegen haar zich in Boternieuws voor te stellen.

Vicky Schot in gesprek met een bezoeker tijdens de Zondagmiddagsalon

collega fotograaf Gerrit Meijer

Bezoeker Zondagmiddagsalon, verenigingslid en collega fotograaf Gerrit Meijer met op de achtergrond Jos Kaarsemaker

Dit zegt ze over zichzelf:

“Dat ik mij aan u mag voorstellen is een eer, maar ook een uitdaging: wat vertelt een beeldmaker in godsnaam in woorden? Want een beeldmaker – dat ben ik.

Mijn eerste foto maakte ik in de 70-er jaren vanaf de achterbank van onze pastelblauwe Opel Kadett Station terwijl mijn ouders zich naar mij omdraaien: het tegelijkertijd geposeerde en niet geposeerde beeld dat daardoor ontstaat, daar houd ik van!

Ik fotografeer al heel lang mensen en zoek altijd dat snijvlak van geposeerd/niet geposeerd, het licht/donker en het magisch/realistische. Zowel in kleur als in zwart/wit.

Pas sinds enkele jaren verschijnt het landschappelijke in mijn werk en geef ik mijzelf toestemming om mijn persoonlijke beleving van magie te vertalen in fotografische en videobeelden.

 

Claire

Video’s maak ik sinds de laatste tien jaar. Daarmee kan ik het element ‘tijd’ toevoegen aan het licht/donker, het magisch/realistische, het geposeerde/niet-geposeerde.”

Angelike Valster.

Fotograaf, Videograaf, in opdracht en ‘voor mezelf’.

Freelance Docent Fotografie en Video.

Bouwjaar 1964 te Rotterdam, sinds 2008wonend in de Hoornse binnenstad.

www.angelikevalster.nl