Laden Evenementen
Henk Fakkeldij - Potestas detail

Henk Fakkeldij – ‘Hoe klinkt angst’

  • Dit evenement is voorbij.

Hoe actueel is de titel van deze expositie waarmee Transmedia Artist Henk Fakkeldij in De Boterhal staat van 20 maart – 25 april. Het is de aan oorlog refererende titel van een van de grote tekeningen (210×150 cm) die in deze expositie te zien zijn.

 

De tentoonstelling omvat een combinatie van beeld en geluid, van figuratieve en abstracte grafische partituren en twee- en driedimensionale kunstwerken. Van enkele componisten zijn zelfs muziekstukken te beluisteren die gebaseerd zijn op zijn werk.

 

Fakkeldij toont manshoge tekeningen en meterslange schilderijen die bedoeld zijn om gespeeld te worden: grafische partituren, of visuele weergaven. Niet in notenschrift, maar meestal in abstracte beelden en figuratie.

Enkele van zijn werken vormden de inspiratie voor muzikale composities van Thomas Geerts en Reniet Vrieze. Anders dan in notenschrift kan bij deze ‘partituren’ iedere uitvoerende musicus een geheel andere vertaling geven van hetzelfde kunstwerk. Die verscheidenheid is te beluisteren door middel van het scannen van een code met je mobiel.

Henk Fakkeldij werd deels geschoold aan de Amsterdamse Gerrit Rietveld Academie en deels aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht, aan welke laatste hij is verbonden als docent. Daarnaast begeleidt hij mixed media- en aan theater gerelateerde projecten.

 

Zijn beeldende werk is te zien in verschillende collecties, waaronder die van Akzo Nobel. Hij exposeerde in de Vleeshal van het Haarlemse Frans Hals Museum, in het Fries Museum in Leeuwarden en in Het Stedelijk museum te Amsterdam, dat een aantal van zijn werken heeft aangekocht.

Curator van de tentoonstelling is de aan onze vereniging verbonden kunstenares Philine van der Vegte, een oud-leerlinge van Henk.

De tentoonstelling loopt van 20 maart – 25 april. Een aan de coronamaatregelen aangepaste opening vindt plaats op zondagmiddag 21 maart.

Op dit moment is nog niet bekend of wij dan al meer dan twee personen per 10 minuten mogen ontvangen en er dus gereserveerd moet worden.

Zodra wij hierover duidelijkheid hebben vermelden wij dit op de website www.boterhal.com en onze facebookpagina.

 

Ook zal Henk in De Boterhal over zijn werk vertellen tijdens de Zondagmiddagsalon van 11 april om 15 uur, waarvoor hetzelfde voorbehoud geldt.

Details

Start: 20 maart 14:00
End: 9 mei 17:00
Evenement CategoryExpositie