Laden Evenementen
Poster Vrouwen in de kunst De Boterhal

Vrouwen in de Kunst

2 maart 2019 14:00 - 14 april 2019 17:00
  • Dit evenement is voorbij.

In 2019 bestaat het Actief Vrouwenkiesrecht 100 jaar. In die 100 jaar is er veel veranderd en verbeterd. Toch is heden ten dage de positie van vrouwen, met name in de kunst, niet altijd makkelijk.
Curator Karin van Bodegom, beeldend kunstenaar en lid van de Boterhal, legde 21 vrouwelijke kunstenaars de volgende vragen voor:
Wat is er van het Vrouwenkiesrecht terecht gekomen? Welke vrouwelijke kunstenaars bewonder je? Wat is je eigen positie als vrouw in de kunst? En vooral… wat is je betekenis als vrouw in de kunst en wat maakt jouw werk typisch van jou? Het resultaat is in de deze tentoonstelling te zien.

Kunstwerk Marlijn Franken

Marlijn Franken, videostill van ‘Swing’ (installatie/videokunst) uit 2018

U bent van harte uitgenodigd!

Opening zondag 3 maart, 16.00 uur
door Eugènie Herlaar, de eerste vrouwelijke nieuwslezer van de NOS.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Yvonne Alting, Nuray Atas, Karin van Bodegom, Juul Bögemann, Annemarie ten Brink, Marlijn Franken, Ellen de Groot, Anneke Helder, Annelies Horden, Marina van der Kooi, Annie de Leeuw, Monique de Leeuw, Frea Lenger, Floor Max, Ingerid Opstelten, Karen Opstelten, Noortje Peerdeman, Gerda Schimmel, Vicky Schot, Bonnie Severien, Marli Turion en Randi Vettewinkel.

Extra:
Van deze expositie is een kleine catalogus verschenen met teksten en foto’s van de deelnemende kunstenaars en een voorwoord van Eugènie Herlaar en curator Karin van Bodegom.

Details

Start: 2 maart 2019 14:00
End: 14 april 2019 17:00
Evenement CategoryExpositie
Evenement Tags:
, ,