“Koop een bieb-tas en laat kinderen lezen”

Leden van Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. doen mee!

 

Eefje Verdonk en STHOM., beiden jonge enthousiaste kunstenaars van Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. doen mee met de actie “koop een bieb-tas en laat kinderen lezen”. Ze werken geregeld samen met een paar andere makers voor de Hoornse Bibliotheek.

De teksten in het ontwerp van Eefje, schrijfster van korte gedichtjes, zijn een samenhangend geheel van haar woorden en hersenspinsels. Deze worden versterkt door de schitterende tekeningen van Yara Buttner. Met de zinnen op de tas hoopt zij bij de lezer, door de boodschap die de simpele gedichtjes bevatten, een kort moment van nadenken te creëren.

STOM heeft gekozen voor het ontwerpen van de “Dino-tas”. Hij vindt het volgens eigen zeggen enorm stom dat wij mensen in rap tempo de leefomgeving verpesten. “Er moet veel veranderen als we onze kinderen en kleinkinderen ook een fijn leven gunnen. Doen we dat niet zal de mensheid, net als de dinosauriërs, misschien wel uitsterven”. De “Dino-tas” draagt bij aan het bewustzijn hiervan.

Je kunt de tassen, gemaakt van gerecycled materiaal, in alle vestigingen van Bibliotheek Hoorn voor € 3,- aanschaffen. En op = op! Nieuw betalende leden krijgen de tas gratis als zij lid worden, als welkomstcadeau. De opbrengst van de tassen gaat, na aftrek van kosten, naar het goede doel My Book Buddy. My Book Buddy stimuleert het lezen door overal ter wereld  kinderbibliotheken op te zetten en gaat er hierbij vanuit dat de boeken ook daadwerkelijk uitgeleend worden.