Kunst in de Kamer

Onze actie “Kunst in de Kamer” loopt geweldig.

Meteen nadat de eerste berichten verschenen meldden mensen zich aan, en het eerste kunstwerk is al door de kunstenaar overhandigd aan iemand die blij met dat werk naar huis ging. Hoe leuk kan het zijn, 2 maanden lang thuis een nieuw werk te hebben hangen van een kunstenaar die je zelf hebt ontmoet.

 

RTVNH besteedde vorige week aandacht aan onze actie Kunst in de Kamer.

Aan het woord is Linda Meulenhoff, de voorzitter van de vereniging. Kunstliefhebber Lilian Dik uit Schagen kwam toen het eerste werk ophalen: een schilderij van kunstenares Floor Max.
“Deze coronatijd maakt dat je veel binnen zit en niet naar een expositie kan. Dat is echt wat ik het meeste mij”,  zei Lilian.
“De meerwaarde hiervan is dat je je toch thuis omringt met mooie dingen, en dat maakt het prettiger”

 

We vroegen Ellie Devilee en Henk Hoeben naar hun ervaringen.

“Het had wel iets feestelijks, die dag dat dat de kunstenaar ons haar werk kwam brengen. Zo konden we kennis maken met de maker, even een klein gesprekje over het werk  en over de gedachten erachter. Dan zegt het schilderij je ook veel meer.”

Ellie vertelt dat ze het in het zondagsblad hadden gelezen. En ze vonden het meteen een goed idee. Juist nu, nu ze niet meer bij de kunst kunnen komen, niet in musea, niet naar concerten…

“Er zou veel meer gedaan moeten worden om kunst onder de aandacht te brengen”, bevestigt Henk. Eén keer heeft Ellie zelfs in haar eigen huis voor een paar dagen een kleine expositie georganiseerd De kunstenaar nodigde zijn eigen publiek uit, en zij haar eigen kennissenkring, en zo werden het een paar heel bijzondere dagen.

“Kunst brengt zoveel kleur in je leven. We vinden dit echt een heel goed initiatief.”