“Wandering through the Nature of Art”

De tentoonstelling “Wandering through the Nature of Art”, te zien van 14 januari t/m 26 februari 2023 in De Boterhal, is ontstaan uit de samenwerking tussen Ursula Metzler en Femmie Duiven. Beiden werken in verschillende kunstdisciplines, namelijk tekeningen, installaties en objecten. Zowel inhoudelijk als in werkwijze onderzoeken ze verbindingen en raakvlakken.

De opening vindt plaats op zondag 15 januari a.s. om 16.00 uur en wordt verzorgd door Femmie en Ursula zelf. U bent van harte uitgenodigd!

Vroege landschappelijke ervaringen zijn bij beide kunstenaars van invloed op hun werk. Ursula groeide op in een klein dorpje in Zwitserland omgeven door gebergtes en Femmie groeide op in een Drents dorpje op een boerderij omgeven door weilanden. Zoals het landschap continue onderhevig is aan veranderingen en zich beweegt in een cyclus van ontstaan en vergaan, manifesteren zich deze natuurlijke processen ook binnen het groeiproces van hun beeldende werk. Structuren en overblijfselen van wat er vroeger ooit was en allerlei metafysische verschijnselen versterken gevoelens over de nietigheid en vergankelijkheid van de mens. Rondzwervend door allerlei kunstuitingen worden tegenstellingen tussen natuur en menselijke cultuur vaak op ironiserende en paradoxale wijze in beeld gebracht.

Curator van deze tentoonstelling is Karin van Bodegom. Voor meer informatie kunt u haar bereiken via info@karinvanbodegom.nl of www.boterhal.com en info is te vinden in de bijlagen.