Carolien Broersen

Kunstwerk Carolien Broersen

Stille KrachtVerbonden eikeldopjes, acrylverf 2015

Mijn ontdekkingstocht verbeeld ik in objecten waarin ik gebruik maak van de kleine restanten uit de levende natuur. Naast deze organische voorwerpen gebruik ik materialen die de constructie kunnen dragen, verstevigen of conserveren (gips, cement, hars, was, hout, metaal). Mijn werk wordt gekenmerkt door verwondering over de veelvormigheid van de natuur.

Ook wij mensen bestaan uit dezelfde ordeningen en patronen. Het is mijn drijfveer om met deze middelen uitdrukking te geven aan mijn plek in dit bestaan.
Het begon rond 1999; werken met zaaddozen, bladeren, stenen. De laatste jaren word ik steeds meer getrokken door de verschillende groeiwijzen die in de natuur voorkomen. De lijnvoering van verschillende bladnerven, de vertakkingen van bomen, de loop van rivieren, de draaiing in een slakkenhuis. De specifieke constructie van het stukje natuur is bepalend voor de uiteindelijke vorm van het nieuwe beeld. Ik gebruik deze natuurlijke constructies als bouwstenen voor mijn objecten. Ik maak mijn werk om anderen deelgenoot te laten zijn van wat ik zie; een nieuwe blik op de ons zo vertrouwde of minder vertrouwde natuurlijke vormen.

Kunstwerk Carolien Broersen

CobraVerbonden eikeldopjes, acrylverf 2016