Ellis Belier

Kunstwerk Ellis Belier

Kastjes Diverse materialen 2012

Na mijn afstuderen aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg werk ik sinds 1986 als beeldend kunstenaar. Mijn werk bestaat uit een combinatie van ruimtelijk werk en fotografie. Bij het ruimtelijk werk gebruik ik diverse materialen bijvoorbeeld kralen, textiel en hout, maar ook alledaagse gebruiksvoorwerpen. Foto’s maak ik van geënsceneerde stillevens, maar ook van alledaagse momenten. Uitgangspunt van mijn werk zijn mijn persoonlijke ervaringen, dingen of gebeurtenissen die indruk maken, evenals fragmenten uit boeken.
Mijn werk vormt in zijn totaliteit een poëtische maar ook een vervreemdende wereld. Met verwijzingen naar het breekbare en vluchtige van het leven en naar het verstrijken van de tijd.

… Ze ging op haar knieën liggen en kon nu met een oog door het hol in de mooiste tuin kijken die je ooit gezien hebt. Wat verlangde ze er vreselijk naar om uit die donkere ruimte weg te zijn en een beetje rond te dwalen tussen die perken met schitterende bloemen en koele fonteinen, maar ze kon haar hoofd niet eens door de opening krijgen…… Alice in wonderland, Lewis Carroll

Kunstwerk Ellis Belier

Voet Fotografie 2016