Floor Max

Kunstwerk Floor Max

Rijkshanger HEXAGOON collectie, 15 x 3 x 55 cm Handbedrukt vilt, zilver, koper 2015

Amsterdam, 1959. Sinds mijn studie Architectonische Vormgeving/3D- Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (1993) ben ik werkzaam als zelfstandig ontwerper. Ik heb me gespecialiseerd in het ontwerpen van sieraden en juwelen en het maken van grafiek.
Mijn werk ontstaat op speelse wijze, vanuit een grote nieuwsgierigheid en dankzij vele experimenten. Tegelijkertijd is het een vertaling van gedachten, ervaringen en indrukken die ik dagelijks op doe; een poëtisch spel van verwondering en verbazing.

Over de HEXAGOON-collectie 2015:
De zeshoek, de hexagoon, is in deze collectie dé bouwsteen in mijn werk. Enkele jaren terug vond ik een verlaten wespennest, waarvan de opbouw mij fascineerde. Het frappeerde mij hoe sterk en toch fragiel, stevig en tegelijkertijd kwetsbaar het is. De honingraatstructuur zorgt voor stevigheid in het uit flinterdun papierachtig natuurlijk materiaal opgebouwde nest. Nadien zag ik in dat deze zeshoek ook in de architectuur alomtegenwoordig is: in de plattegronden, de decoratie en de glasramen van de christelijke, joodse en islamitische bouwkunst. Het is dan ook niet moeilijk om moorse tegelvloeren in mijn broches te zien, moskeeën in mijn ringen of kathedraalkoepels in mijn halssieraden. De zeshoek staat voor mij voor de verbinding van verschillende mensen en culturen, van verschillende geschiedenissen en verhalen.

Kunstwerk Floor Max

Oost HEXAGOON collectie 28 x 35 cm Hoogdruk 2015