George van Heeteringen

Kunstwerk George van Heeteringen

Tivoli 40 x 40 x 20 cm Marmer 2016

George van Heeteringen (1950) heeft al heel lang in zijn leven beelden willen maken, maar hij begon daadwerkelijk in 2000 met beeldhouwen. Hij volgde lessen in Alkmaar (Crejat) en werd enige tijd begeleid door Aart Prins. Als autodidact heeft George zich als beeldhouwer op diverse manieren verder ontwikkeld. Hij werkt met verschillende materialen zoals diverse soorten
steen, hout en polyester. Zijn voorkeur gaat uit naar de hardere steensoorten. Inspiratiebronnen voor George zijn de natuur, het menselijk lichaam en beelden en schilderijen die hij zag tijdens zijn vele kunstreizen.

De opgedane indrukken kunnen langere tijd in hem doorwerken tot zich een nieuwe vorm aandient. Dit leidt dan uiteindelijk tot een meestal abstract beeld.
Als gereedschap gebruikt George vooral diverse soorten haakse slijpers. Mede daardoor kan hij optimaal de kleuren zichtbaar maken die steen te bieden heeft. Hij maakt ook beelden in opdracht. George exposeerde in diverse galeries in het hele land en ontvangt ook uitnodigingen vanuit het buitenland. In zijn woonplaats Scharwoude heeft George zijn eigen beeldentuin.

Kunstwerk George van Heeteringen

Stoney 40 x 30 x 30 cm Springstone 2014