Nelleke Allersma

kunstwerk Nelleke Allersma Moving Together

Moving together, 50 cm hoog, Brons

Als veelzijdig kunstenaar houdt Nelleke Allersma zich bezig met beeldhouwen en schilderen. In haar bronzen dansgroepen van krachtige vrouwen, die licht en luchtig lijken te zweven, beeldt ze gevoelens uit van vrijheid en onafhankelijkheid.
Dezelfde uitstraling hebben ook haar bronzen schaatsenrijders, in groepen of solo. Aktie, beweging en dynamiek zijn kenmerkend voor haar beelden in een figuratief abstracte stijl. De kunstenares maakt regelmatig snelle schetsen die, indien op het juiste, onverwachtse moment vervaardigd, kunnen resulteren in beelden en schilderijen.

Nelleke Allersma voltooide studies aan kunstacademies te Salzburg, Groningen en Amsterdam. Naast haar kunstenaarschap heeft ze steeds parttime gedoceerd aan diverse institu-ten en op het eigen atelier. Tien jaar lang heeft ze in de stad Groningen een maandelijkse open atelierroute gerund, hetgeen geen gemakkelijke opgave was, maar het ging om het principe: als kunstenaar onafhankelijk zijn, zelf bepalen wat je maakt! Nelleke voerde een aantal openbare opdrachten uit, op diverse locaties in Nederland en in het buitenland.

Moving together, 50 cm hoog, Brons

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.