Randi Vettewinkel

Kunstwerk Randi Vettewinkel

Hollands Spoor, 90 x 60 cm, Olie op doek, 2006

Werkwijze en inspiratie
De kunstwerken van Randi Vettewinkel (Haarlem 1952) lijken in de manier waarop ze vormgegeven zijn op het werk van een schrijver. Ze vormen een soort dagboek; een briefwisseling over een heel leven. Intrigerend daarbij is wat Randi zichtbaar maakt of juist niet. Het zijn gebeurtenissen gevangen in tijd en ruimte. De onderwerpen geven de eigen geografische en jeugdervaringen weer. Stations, landschappen en ander werk zijn hier voorbeelden van. Bij schilderen zijn acryl of olieverf de materialen.

Opdrachten
Portretten en illustraties zijn haar specialisme. Soms wordt een experimenteel uitstapje naar een tafel, wand of anderszins gemaakt.

Vrij werk
Een fabelachtige techniek gekoppeld aan (lichte) abstractie. Er gaat rust uit van de kunstwerken, een zekere ingetogenheid. In deze tijd van jachtige stress zijn het momenten van stilte en bezinning.

Randi Vettewinkel voltooide de opleiding Tekenen, Schilderen en Grafiek aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Zij woont en werkt in Hoorn. Werk van haar is aangekocht door gemeentelijke instanties en particulieren en is in tal van galeries geëxposeerd.

Arte Sportiva, 108 x 309 cm, Acryl op paneel, 2014