Okke Beerda exposeert in de bestuurs-gang van het Gemeentehuis in Hoorn

Vanaf 22 maart a.s. exposeert Okke Beerda, lid van Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. in de bestuurs-gang van het Gemeentehuis in Hoorn.

Zijn, voornamelijk uit olieverf bestaande schilderwerk, is doorgaans figuratief. Soms is er wel eens een uitstapje naar abstractie, maar dat blijken uitzonderingen. Thema`s zijn (persoonlijke) historie, religie, filosofie. Hoewel hij erg over de inhoud reflecteert, wil Okke de kijker niet teveel met intenties vermoeien. Het gaat hem vooral om het afgebeelde resultaat. Okke is een eclecticus; hij maakt gebruik van stripverhaal/ pop-art/ fauvisme, expressionisme en andere stromingen. Hij beschouwt zichzelf als “old school” en heeft grote bewondering voor Jan Sluyters, Kandinski, Rembrandt en vele anderen. In zijn “vrije werk” maakt Okke ook geregeld portretten, landschappen en stillevens. Hij ervaart tijdens dit werkproces dat het schilderen een avontuur kan zijn, waarin hij zichzelf ook geregeld verrast met wat er kan gebeuren.

Hopelijk is de toeschouwer ook aangenaam verrast en enthousiast is over datgene hij, volgens eigen zeggen, “in elkaar geknutseld heeft”.