Vicky Schot “Conversaties”
Van 9 oktober 2021 tot 21 januari 2022
in het Dijklander Ziekenhuis

Het is de overtuiging van Vicky Schot dat enerzijds de verf instrument is van de schilder en anderzijds zelfstandig opererend element tijdens het schilderproces. Deze these leidt ertoe dat de ontwikkeling van haar recente werk met olieverf gezocht moet worden in directe lijn met die specifieke materie. Tijdens het schilderen is ze zich bewust van de interactie tussen haar en de materie en observeert ze in dat proces voortdurend de progressie.

De eerste actie is van de schilder. Dat roept een weerwoord op van de materie, een proces dat zich talloze malen herhaalt. Het werk is af als het gesprek ophoudt. Er is een gelaagd doek ontstaan dat van zichzelf is geworden. Het doek dicteert het einde van het proces.

Dan wordt het aan de toeschouwer om op het werk te reflecteren en te bepalen hoe die zich verhoudt tot het werk. Dit is naar haar idee een autonoom en individueel proces. De interpretatie is daarmee geheel aan de beschouwer. Terughoudendheid met betrekking tot een titel is geboden aangezien die de blik van de kijker onbedoeld kan sturen.

Vicky Schot studeerde Nederlands aan de Universiteit van Nijmegen, afstudeerrichting literatuursociologie en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, afstudeerrichting cultuur en estheticafilosofie.

De olieverfschilderijen van Vicky Schot zijn van 9 oktober 2021 tot 21 januari 2022 te zien in het Dijklander Ziekenhuis, Maelsonstraat 3, Hoorn. De galerie bevindt zich op de eerste etage naast poli 76, KNO en is te bezoeken tijdens de openingsuren van het ziekenhuis.

Voor meer informatie: www.vickyschot.nl of info@vickyschot.nl.