In de vitrine van het gemeentehuis in Hoorn: Pam Wessels toont een schilderijen van haar project over identiteit.

 

In de vitrine van het gemeentehuis in Hoorn toon ik een van de schilderijen van mijn project over identiteit. Het project genaamd ‘a story untold’ is ontstaan door een zoektocht naar mijn familiegeschiedenis.

Het schilderij in de vitrine van het gemeentehuis is ontstaan als een ode aan mijn oma, zij is geboren in Nederlands-Indië. Ik heb mijn oma geplaatst in een tropische omgeving met plantmotieven. Deze plantmotieven verwijzen naar bescherming en schoonheid maar ook naar gevaar en onrust. Typerend voor mijn werk is de overgang van realistische vormen naar abstracte en een combinatie van donkere kleuren afgewisseld met delicate pasteltinten.

Pam Wessels heeft gestudeerd aan de Amsterdamse hogeschool voor de Kunsten en naast het beeldend kunstenaar zijn is zij ook docent Beeldende Vorming bij de kunstacademie Crejat te Alkmaar. Pam is verbonden aan The Movement een kunstenaarscollectief in Amsterdam. Ook is zij sinds juni 2021 lid van de kunstenaarsvereniging Hoorn, locatie de Boterhal. Pams werk was o.a. te zien in 2021 in de Hallen te Amsterdam bij seeyou@art. Ook was er in juni 2021 in de Grote kerk te Monnickendam een 10 meter hoge installatie geplaatst van haar project ‘Nature Rules’.