Gedicht in Beeld

Home / Gedicht in Beeld

In Kunstcentrum De Boterhal van kunstenaarsvereniging Hoorn en Omstreken wordt op 19 mei om 16.00 uur de tentoonstelling geopend van Het gedicht in beeld.
Op deze unieke expositie tonen 44 professionele kunstenaars en dichters hun gemeenschappelijke samenwerking. Kunstwerken en gedichten worden op diverse manieren gecombineerd tot een samengesteld beeld. Op allerlei wijzen zijn er verrassende combinaties tot stand gekomen tussen de leden onderling en tussen dichters en schilders van buitenaf.

De vraag aan de leden van de kunstenaarsvereniging om mee te doen heeft geleid tot een mix van wederzijde inspiratie die met als resultaat een grote tentoonstelling unieke werken.
Schilderijen en tekeningen, installaties, video en ruimtelijk werk zijn onderling aangevuld met gedichten. Kunstenaars hebben dichters gevraagd, of hebben zelf als dubbeltalent hun eigen gedichten toegevoegd in hun werk. Of dichters hebben kunstenaars gevraagd om bij hun literair werk een afbeelding te maken.
Combinaties van dichterlijke teksten en artistieke verbeelding komen samen in deze intrigerende tentoonstelling.

Voor deze gelegenheid is tevens een boek uitgegeven waarin een groot aantal kleurrijke werken is opgenomen met bijbehorende dichtregels. Het is een kunstboek met gedichten. Of een dichtbundel met kunstwerken. Hier de link om het boek te bestellen.