Marisja van Weegberg

Kunstwerk zelfportret Marisja Weegberg

Dit werk betreft een foto van 30 x 50 cm titel: zelfportret met bril | Foto van gezandstraalde bril. Als ik s′ avonds slapen ga leg ik, samen met mijn bril, ook mijn ′identiteit′ af.

Over mijzelf

Door mijn ogen gezien, is de tastbare wereld opgebouwd uit puntjes. Vele bewegende puntjes, in verschillende dichtheid, veroorzaken vorm, maar veel minder vast dan je tastend zou voelen. In mijn werk communiceer ik deze waarneming.

www.marisjavanweegberg.nl

marisjavanweegberg@hotmail.com

Mobiel 06 – 155 075 70

Over mijn werk

Wat ik zie is maar een omhulsel.
Het belangrijkste is onzichtbaar …

Uit: De kleine prins van A. de Saint-Exupéry

 

We leren van kinds af aan alle zintuiglijke waarnemingen zoals vormen en objecten te benoemen.

Kunstwerk GeitKonijn Marisja Weegberg

GeitKonijn | 130 x 180 cm materiaal: Inkt / kroontjespen. De contour van zowel het konijn als de geit zijn tot aan de randen van het papier gevolgd. Daar waar de twee elkaar overlappen ontstaat ′het gat′, de leegte, het niets.

Kunstwerk Ceci n'est pas Marisja Weegberg

Ceci n′est pas | De (willekeurige) vorm, omgeven door gouden stralenkransen. Daarmee ligt het accent op het goddelijke van het grote ‘niets’; de Essentie van alles. Dát waarin alle vorm verschijnt. 20 keer 50 x 65 cm

Dit geeft ons een subjectief beeld waarmee ‘dat wat is’ verloren gaat. Met mijn werk probeer ik ‘dat wat is’, waarin alle vorm verschijnt, zichtbaar te maken. Het gaat bij mijn werk niet om de inhoudelijkheid van de vorm op zich maar om de stilte en ruimte waarin de vormen en objecten zich manifesteren. De onzichtbare werkelijkheid waarin de zichtbare werkelijkheid ontstaat. Het onveranderlijke absolute en het altijd veranderende relatieve. Deze contradictie kan (wonderlijk genoeg), alleen zichtbaar gemaakt worden middels vorm. Het één kan niet zonder het ander. Door diep af te dalen in de vorm poog ik de essentie, de vrijheid en daarmee de eenheid, van ALLES ‘zichtbaar’ te maken.

Kunstwerk Haas Konijn

OverBruggen | ′Dat wat niet op elkaar aansluit met elkaar verbinden′. Materiaal; hout | afmeting: 250 x 50 x 5 cm

Kunstwerk Waterkonijn Marisja Weegberg

Waterkonijnen | In 2018 viert de Zuiderzeewet zijn 100 jarige bestaan. De Zuiderzeewerken hebben er voor gezorgd dat het Nederland van nu er ingrijpend anders uitziet dan het Nederland van 100 jaar geleden. Van zee naar land. | materiaal: aluminium | afmetingen: 2 keer 150 x 150 cm doorsnede

Kunstwerk Portret vooraanzicht Marisja Weegberg
Kunstwerk Portret Perspectief Marisja Weegberg

Hangend portret Maria | materiaal: hout, draad, gewichtjes | afmeting: 62 x 25 x 18 cm | Portret ontstaan door de essentie van een gezicht weer te geven middels gaatjes in een plaat. Uit deze gaatjes hangen touwtjes met aan het eind een metalen gewichtje. Omdat de touwtjes niet star zijn ontstaat een bewegende herhaling van het gaatjes-portret in puntjes van metaal.