Yvonne Alting

Cool Tulp Yvonne Alting
Op z'n retour Digitale collage Yvonne Alting

Na haar opleiding textiel monumentaal aan de K.A.B.K. in Den Haag is Yvonne Alting in de collagetechniek gaan werken. Japanse vormgeving is voor haar een belangrijke inspiratiebron. Vanaf 2012 maakt zij ook collages op de computer.

Thema’s uit de natuur vormen het uitgangspunt voor haar werk. Haar favoriete thema’s zijn zee, landschappen, vogels, bomen en tulpen. Om haar materialen een eigen uitstraling te geven bewerkt zij deze en experimenteert ermee op zoek naar vernieuwing. Haar werk is in lagen opgebouwd en daarom zelden helemaal plat. Soms komen de lagen los van de achtergrond, waardoor het (half)ruimtelijk wordt. Naast papier, metaal en hout gebruikt zij aluminium en textiel, die door hun glans en verfijnde textuur het werk een subtiele en lichte uitstraling geven.

De invloed uit Japan vormt een rode draad in haar werk. Een bezoek aan een expositie over Japanse vormgeving in de jaren tachtig leidde tot het maken van abstracte collages, waarbij zij diverse materialen – met uitzondering van textiel- combineerde. In 2004 deed de textiel opnieuw zijn intrede vanaf die tijd is zij ook figuratief aan werken. In 2011 bezocht zij Japan en zag naast de oude tradities en het streven naar rust en harmonie ook vernieuwing, hectiek en de dynamiek van de moderne tijd. Nu maakt zij naast de ingetogen handgemaakte collages ook levendige grafiek in een heldere eigen beeldtaal.

Yvonne Alting woont en werkt in Heerhugowaard.

Nieuwsgierig geworden om deze twee uitersten naast elkaar te zien? Ga dan voor een uitgebreider beeld naar haar website www.yvonnealting.nl

Reiger staand Yvonne Alting ingelijst
yvonne_alting_staande_kraanvogel