Zondagmiddagsalon Edam en mcCullough

Zondagmiddagsalon Edam en mcCullough

Edam en mcCullough uitnodiging Zondagmiddagsalon

De Zondagmiddagsalon van 9 februari 2020 in De Boterhal in Hoorn draait om de bijzondere samenwerking van het kunstenaarsduo Edam en mcCullough. Susanne Edam en Niamh mcCullough werden in 2019 lid van Kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken.

Wanneer: Zondag 9 februari 2020
Waar: De Boterhal, Kerkplein 39, Hoorn
Inloop: vanaf 14:30
Start: 15:00
Einde: 17:00
Gratis koffie, thee en zelfgebakken boterkoek. Napraten met een glas wijn.

Niamh mcCullough en Susanne Edam vonden elkaar door hun interesse in kunst, natuur en cultuur. Ze kwamen samen in een caravan die diende als mobiel atelier. De avonturen die zij samen doormaakten, leidden tot het project ‘Het Rariteitenkabinet’. Deze titel verwijst naar het de speciale kasten in de Gouden Eeuw waarin men exotische objecten van verre reizen verzamelde om mee te pronken. Met dit project nodigt het duo het publiek uit om fysiek in te stappen in de wondere wereld van het alledaagse.

Niamh mcCullough

Niamh mcCullough (1985 Belfast, Noord-Ierland) studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Het uitbreken van gewelddadige conflicten in Noord-Ierland leidde tot grotere scheidslijnen en barrières tussen de katholieke en protestantse gemeenschappen. Die verdeeldheid speelt een belangrijke rol in haar werk. Hoe kan kunst een bijdrage leveren aan het overbruggen van segregatie? Hoe kan ‘community art’ bijdragen aan het tegengaan van racisme en religieuze discriminatie in Belfast of elders in de wereld?

Susanne Edam

Susanne Edam (1991, Schellinkhout) studeerde in 2015 af aan de Gerrit Rietveld Academie. In haar afstudeerwerk onderzocht ze overeenkomsten van menselijk gedrag en structuren van organische fenomenen. In hoeverre ontlenen wij op onderbewust niveau vaardigheden aan verschijnselen in de natuur? En hoeveel invloed heeft natuur op onze cultuur? De thema’s menselijk gedrag, natuur en cultuur spelen nog steeds de hoofdrol in haar projecten, maar vinden telkens een andere invalshoek.

In hun samenwerking wisselen Edam en mcCullough kunstwerken uit en bouwen op deze manier sculpturen en installaties waarin zij een serieuze boodschap met de nodige humor brengen. Het vinden van een balans tussen humor en jezelf serieus presenteren is een terrein dat telkens opnieuw wordt afgetast. Afgelopen zomer toonden ze hun werk al in de Boterhal onder de titel ‘Made in China’. Ze doen ook mee aan de expositie ‘Hoornse Nieuwe’, die nog tot en met 16 februari in de Boterhal te zien is.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Zondagmiddagsalon kunt u contact opnemen met Magda Frandsen, 06 – 230 394 77. Meer informatie over het werk van Edam en mcCullough vindt u op hun Facebook-pagina.

De Zondagmiddagsalon is een serie informatieve bijeenkomsten op de zolder van het monumentale pand De Boterhal in Hoorn. Met de Zondagmiddagsalon biedt Kunstenaarsvereniging Hoorn e. o. haar leden een podium om zich uit­ge­breider te presenteren dan mogelijk is in een expositie. De bijeenkomsten geven het publiek een inkijk in wat kunstenaars beweegt en inspireert, hoe zij te werk gaan en hoe zij zich ontwikkelen.

Edam en mcCullough Zondagmiddagsalon