39e Zondagmiddagsalon
Open Monumenten Dag – Schijnwerpers op De Boterhal

Ben van Tartwijk, gastheer bij het Westfries Museum en hoofdauteur van ‘Hoorn en de Zee’, zet in het Open Monumenten Weekend De Boterhal als gebouw volledig in de schijnwerpers als één der best bewaarde panden uit de Vroeg Renaissance. Ben is een aanstekelijk verteller en maakt zijn toehoorders graag deelgenoot van zijn liefde voor het voormalige St. Jans Gasthuis, zoals De Boterhal in de geschiedenisboeken vermeld staat. De nog in de originele kleuren getooide consoles aan het plafond, de hijsinstallatie bestaande uit een windas, de diverse bestemmingen die het pand door de eeuwen heen heeft gehad: het komt allemaal aan bod.

Ook u kunt daar bij zijn èn meepraten tijdens de
39e Zondagmiddagsalon
op zondag 11 september 2022, in De Boterhal te Hoorn.
Van 15:00 – 17:00 uur.

In de serie informatieve bijeenkomsten ‘Zondagmiddagsalon’, in het monumentale pand De Boterhal, biedt Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. dit keer aan Ben van Tartwijk de ruimte om dieper in te gaan op de geschiedenis van haar residentie in het v.m. St. Jans Gasthuis.

Wij serveren gratis koffie en thee met een lekker stukje zelfgemaakte boterkoek. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.