Annie de Leeuw

Kunstwerk Annie de Leeuw

Dans, 100 x 80 cm, papier maché en textiel, 2015

Ik heb mijn opleidingen genoten bij verschillende kunstenaars, o.a. bij het West-Fries Atelier in Hoorn. In Frankrijk leerde ik het aquarelleren bij Jack Hellinga. Vandaar uit begonnen met exposeren. Nadat ik geaccepteerd was als lid van de vereniging ging ik steeds meer zoeken naar iets nieuws, immers daar staat onze vereniging voor, vernieuwingen… En dat laat ik zien wanneer ik werk met papier maché. De laatste tijd ben ik een stap verder gegaan door deze techniek te combineren met textiel.

Het is prachtig materiaal die niet veel kunstenaars gebruiken. De werken zijn rond of vierkant, het zijn eigenlijk wandobjecten. Ik kan zo het platte vlak verlaten maar toch ook bij het schilderen blijven, want olieverf biedt qua expressie weer andere mogelijkheden dan aquarel. Ik ervaar door het werken met olieverf invloeden op gevoelsniveau.

Als uitgangspunt heb ik de filosofie: ‘de kosmos’ is waar alles uit voortkomt, is de bron die al ons denken, doen en willen beïnvloedt. Evenals de mythologie.

annie-de-leeuw_kunstwerk

Zo kan ik dus vanuit een innerlijke beleving, ook wel ’ecrire automatique’ genaamd, te werk gaan. Het is de uitdaging die mij altijd weer boeit tijdens het ontstaan daarvan.