‘Constellations’

‘Constellations’

In de 22e  Zondagmiddagsalon gaat Jos Halfweeg in gesprek met Katja Effting zondag 27 januari 2019, De Boterhal, Hoorn aanvang 15.00 uur

Inloop vanaf 14.30 uur. Gratis koffie, thee en boterkoek. Napraten met een glas wijn.

Architectuurfotograaf en beeldend kunstenaar Katja Effting, sinds 2017 lid van de vereniging, maakt met behulp van fotografie haar wereld zichtbaar. Ze is gefasci­neerd door het spanningsveld tussen het fotografische platte vlak en de ruimte om haar heen. Ze ervaart deze ruimte als een mysterie. Ruimte heeft een relatie met tijd en afstand, met onderweg zijn en verandering. Er ontstaat een botsing tussen de voortschrijdende tijd en de daadwerkelijke tijd die het moment van afdrukken inneemt.

kunstwerk Katja Efting

Katja Effting, So Long from Home 2005

ZMS-Katja-Effting-Bauhaus_1

Katja Effting, Bauhaus 1

Terugkerend thema in Katja’s werk is het bijzondere ogenblik wanneer verschillende ongrijpbare ruimtelijke systemen elkaar kruisen. In haar werk stelt de fotografe de constellaties der dingen ter discussie, zoals ook een sterrenbeeld niet gevormd is door fysieke connecties maar door onze eigen manier van zien. Deze constellatie wil zij loslaten op zoek naar momenten dat de wereld zoals we die kennen boven zichzelf uitstijgt.

Katja Effting is opgeleid als architect aan de TU Delft en als fotograaf aan de Foto­academie Amsterdam. Sinds september 2014 werkt ze samen met DAPh, Dutch Architectural Photographers. Haar fotografieopdrachten van interieur, exterieur en de stedelijke omgeving worden gepubliceerd in nationale en internationale architectuur­media. Ze exposeert regelmatig en werkt samen met architecten, dansers en kunstenaars.

Nog tot en met 24 februari is werk van Katja Effting te zien op de groepsexpositie Hoornse Nieuwe, eveneens in de Boterhal.

Voor meer informatie: Magda Frandsen (06 23039477) en de website www.katjaeffting.nl