Galerie Dijklander Ziekenhuis

Home / Galerie Dijklander Ziekenhuis
Galerie Dijklander Ziekenhuis

Transparantie

Met laag over laag creëert zij ruimte, eenvoud in een abstracte vertaling.

De komende maanden zijn in de galerie van het Dijklander ziekenhuis werken te zien van Frea Lenger


Wanneer: 1 augustus t/m 13 november 2020
Waar: Dijklander Ziekenhuis, Maelsonstraat 3, Hoorn. De galerie bevindt zich op de eerste etage naast poli 76, KNO en is te bezoeken van maandag tot en met vrijdag tijdens de openingsuren van het ziekenhuis.

Het werk van Frea Lenger komt voort uit een brede achtergrond qua opleiding werk- ervaring en maatschappelijke beleving. Ze heeft de opleiding Tekenleraren en Rietveld academie gedaan en aan diverse kunst opleidingen lesgegeven tot 1995. In 1981 verhuisde zij vanuit Amsterdam naar Almere. De ruimte van de polder gaf een enorm impuls voor de ontwikkeling van haar werk. In 1990 won zij een wedstrijd voor ruimtelijk werk in een Gezondheid centrum in Almere.

Als beeldend kunstenaar in een jonge stad had Frea naam gemaakt met haar schilderijen en grafiek. Wie haar 2D werk kent, ziet dat de stap naar 3D onvermijdelijk was. Dit opende een begin naar 3D werken, haar keuze waren transparante materialen, perspex en metaal gazen, deze komen nu breed voor in haar werk. Grote werken in de openbare ruimte, onder andere op een rotonde.

Haar andere werken, haar schilderijen wisselen tussen kleurrijk en ingetogen, zijn monumentaal en stevig neergezet. 

kunstwerk Frea Lenger dijklander ziekenhuis

In het abstracte kan ze haar verhaal het beste kwijt.
Abstracte composities met een metafoor voor menselijke verhoudingen en emoties.
De lijnvoering van haar grafische werk heeft invloed op haar schilderijen, afbakeningen met lijnen, die vlakken accentueren en uitlichten.
Haar werken hebben een verhaal, ondanks de abstractie. Ze creëert diepte door, met meerdere lagen over elkaar te werken. Door de dunne transparante lagen schijnen de kleuren door elkaar heen. 

Haar vele reizen hebben naar het Midden-Oosten, China, Cuba, America, diverse landen in Europa, hebben haar kleurgebruik duidelijk beïnvloed. Frea laat zich niet in een hokje plaatsen. Frea blijft geïnspireerd om nieuwe wegen te vinden en nieuwe artistieke uitdagingen aan te gaan. Haar werk is blijvend in ontwikkeling. 

Meer informatie www.frealenger.nl

 

kunstwerk Frea Lenger dijklander ziekenhuis