Verstilde Beweging

Verstilde Beweging

Vanaf 12 september organiseert De Boterhal de tentoonstelling ’Verstilde Beweging’ van het kunstenaarsduo Horden & Schimmel.

De tentoonstelling is een hommage aan de nieuwe generatie jongeren. De generatie die gepokt en gemazeld is in de digitale wereld en geen dag zonder mobiele telefoon kan.

Het duo heeft deze opkomende nieuwe mens willen weergegeven in een uitzonderlijke beeldengroep die ons confronteert met de veranderde verhoudingen die het proces van digitalisering met zich meebrengt. De tentoonstelling laat door de samenhang tussen de afzonderlijke figuren zien dat elk mens daarin niet alleen een eigen strijd levert, maar ook tot een groep behoort.

Het werk is opgebouwd uit beeldfiguren van perkament en kleine kleurige acrlylblokjes waarin de figuren geprojecteerd zijn weergegeven.

De tentoonstelling is te zien tot en met 18 oktober. Op 11 oktober zal een speciale, filosofisch getinte Zondagmiddagsalon worden gewijd aan de nieuwe generatie jongeren waarop de expositie gebaseerd is: de Generatie Z. Daarover leest u meer in de volgende editie van Boternieuws.

Poster expositie Horden en Schimmel