Gevonden voorwerpen en een gedeeld verleden

Gevonden voorwerpen en een gedeeld verleden

Kunst van de straat

Van 24 oktober t/m 29 november tonen we vol trots de expositie van Flip en Sam Drukker:  Gevonden voorwerpen en een gedeeld verleden.

De meest opvallende overeenkomst in de kunst van deze broers is het werken met gebruikt materiaal. In de assemblages van Flip zijn onderdelen van muziekinstrumenten te herkennen, veren, riempjes of plastic vorkjes. De dragers van de schilderijen van Sam waren ooit scheepszeilen, legertenten of zonnewering. Zomaar gevonden op straat, uit de container gehaald of opgeduikeld in een havenloods.

Is het de met de paplepel meegekregen zuinigheid die hun werk duurzaam maakt? Toont het verhaal van het materiaal hun beider fascinatie voor geschiedenis? Of zijn het de speelse improvisaties van kleur, vorm en materiaal die leiden tot een volkomen nieuw beeld?

Verschillen zijn er ook. Waar Sam’s sterk visuele uitgangspunt vooral de mens betreft, is bij Flip de insteek meer literair en historisch. Schoonheid en verval wedijveren op deze expositie – evenals het verhaal en de poëzie.

Vanwege corona maatregelen is er geen officiële opening. Daarentegen kunt u op 24 en 25 oktober van 14.00 – 17.00 uur in gesprek gaan met Sam. In het weekend van 28 en 29 november is Flip er om uitleg te geven bij het werk. Bij meer dan 20 bezoekers tegelijk kan het zijn dat u even buiten moet wachten.

  • Kunstwerk Sam Drukker
  • Kunstwerk Flip Drukker
  • Kunstwerk Sam Drukker
  • Kunstwerk Flip Drukker