Reconstructions

Home / Reconstructions
Reconstructions

Reconstructions

Kunstwerk Milena Anna Bouma

12 mei t/m 17 juni 2018

Expositie van Milena Anna Bouma en Bram Faber in een dubbelexpositie in De Boterhal.  De opening vindt plaats op 13 mei om 16.00 uur. Beide kunstenaars zijn gefascineerd door hergebruik en herinterpretatie. Dingen, voorwerpen en, in uitgebreidere zin, thema’s en theorieën worden in een nieuwe context geplaatst, waardoor niets meer is wat het aanvankelijk was of leek.

Zo verwerkt Bram Faber de kleurenleer van de Zwitserse psychiater Max Lüscher in schilderijen en laat deze vergezeld gaan van door grafisch ontwerper Michel Kampyon gemaakte wordpaintings. In Variations on the Cross herinterpreteert hij een constructivistisch the­ma: het kruis. 

Milena Anna Bouma gebruikt allerlei materiaal, voorwerpen, apparaten en wat dies meer zij, op een nieuwe, andere manier en laat ze in een nieuwe, andere context optreden en verschijnen. 

Waar beide kunstenaars op reageren en wat zij op een andere manier gebruiken, is duidelijk te benoemen, te reconstru­eren. En eveneens dat wat ermee gedaan wordt, hoe het materiaal veranderd wordt. De overeenkomst in aanpak is op te vatten als een onderliggende bedding voor het geheel en heeft de keuze voor deze twee kunstenaars bepaald.