sjaak-kooij_the-human-horseback-riders
sjaak-kooij_commedia-dell'arte

Sjaak Kooij in de 21e Zondagmiddagsalon

zondag 18 november 2018, De Boterhal, Hoorn 

aanvang 15.00 uur

Inloop vanaf 14.30 uur. Gratis koffie, thee en boterkoek.

Napraten  met een glas wijn.

De schilderijen van Sjaak Kooij grijpen je bij de keel. De schilder plaatst zijn al dan niet gemaskerde personages in vervallen, desolate decors die lijken te zijn gesitueerd aan de rafelranden van de samenleving. Inspiratie voor deze in hoge mate vervreemdende situaties deed hij onder andere op in Detroit, volgens hem ‘het afvalputje van de samenleving’, waar hij in 2016 een aantal studiemaanden doorbracht.  

De scènes die Kooij schildert verbeelden de waanzin van alledag, zegt hij zelf. De vraag is of er niet een (nog) diepere grond achter schuilt. Daarover, en over zijn bijzondere onderzoekende techniek, wil hij het op deze Zondagmiddagsalon met zijn toehoorders hebben. Maar ook over de absurditeit in zijn recentere werk, dat zijn oorsprong vindt in de klassieke Commedia dell’arte. 

Voor meer informatie: Magda Frandsen (06 23039477) en de website www.sjaakkooij.com.

In de serie informatieve bijeenkomsten ‘Zondagmiddagsalon’, op de zolder van het monumentale pand De Boterhal aan het Kerkplein te Hoorn, biedt Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. haar leden een podium om zich uit­ge­breider te presenteren dan mogelijk is in een expositie. Zij geven het publiek een inkijk in wat hen beweegt en inspireert, hoe zij te werk gaan in hun specifieke discipline en hoe hun ontwikkeling tot nog toe is gegaan.