STADHUIS HOORN ontvangsthal

STADHUIS HOORN ontvangsthal

 

De Boterhal presenteert

t/m 9 juli 2019

Linda Meulenhoff

 

DE BRON EN DE LIJN IN MIJN WERK.

 

DAAR WAAR TWEE ‘WERELDEN’ ELKAAR ONTMOETEN, ONTSTAAN MIJN BEELDEN.

De bron van mijn werk is buiten. Zonder dat het werk gaat over één  specifieke plek is mijn fysieke contact en ervaring met de natuur erg  belangrijk voor het ontstaan van mijn beelden.

 

Linda Meulenhoff gemeentehuis Hoorn

In mijn waarneming zijn het vooral lijnen die ik zoek en die ik ook verwerk in mijn beelden. Lijnen zijn voor mij de ‘leesrichting’ van een plek. Organische lijnen, lijnen die verbinden, lijnen die overgangen vormen, lijnen die begrenzen en markeren of waar je doorheen kunt kijken of lijnen die er niet zijn maar die ik wel ervaar.

Kwetsbaarheid  naast een stoer gebaar, fijn naast grof, gelaagdheid en transparantie zijn terugkerende elementen in mijn werk. Daar waar twee ‘werelden’ elkaar ontmoeten ontstaan mijn beelden; twee of driedimensionaal, autonoom of in opdracht.

Tegenwoordig snijd ik mijn tekeningen op papier uit tot kantachtige structuren.

Soms zijn  inspirerende vormen uit de natuur zo lang belangrijk voor mij dat ze al ruim 10 jaar lang van tijd tot tijd terugkomen in mijn werk.

Het iepenzaadje is zo’n voorbeeld.

Zijn prachtige combinatie van transparantie en lijnen tekende ik voor het eerst in 2005. Zowel groot als klein. De combinatie van kwetsbaarheid en kracht. Dit ogenschijnlijk uiterst tere zaadje met zijn ragfijne lijnen weet zich kilometers te verplaatsen en kan in rap tempo uit groeien tot een hoge boom!

www.lindameulenhoff.nl

Linda Meulenhoff gemeentehuis Hoorn

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.