STADHUIS HOORN ontvangsthal

STADHUIS HOORN ontvangsthal

Lies van der Sluis in haar werkplaats

De Boterhal presenteert t/m 5 maart 2019; Lies van der Sluis

Hierbij mijn toelichting op de twee beelden in de vitrine van het gemeentehuis in Hoorn.

Ik woon in Broek in Waterland en werk in mijn atelier in Monnickendam. Daar maak ik driedimensionale beelden, vaak op basis van platte grondvormen. De twee beelden die nu te zien zijn in het gemeentehuis zijn daar voorbeel- den van: ze zijn gemaakt uit één vlakke plaat roestvrij staal. Het zijn spiralen die in een cirkel hangen en bij trillingen gaan bewegen — zoals ook de beeldende kunst altijd in  beweging is.
  Bij één beeld zie je nog de brandranden die bij het proces van uitvoeren zijn ontstaan, bij het andere beeld zijn die brandranden weggeslepen. 

Bij mij komen in eerste instantie vormen vaak tot stand door waarnemingen in de natuur — daarna gaan ze een eigen leven leiden. Constructies, onderlinge verhoudingen en ritmen intrigeren mij.
Ik heb veel monumentale beelden in opdracht uitgevoerd die een relatie hebben met architectuur en omgeving. Bij dergelijke opdrachten werk ik met uiteenlopende materialen, terwijl ik in mijn vrije werk meestal de voorkeur geef aan metaal, zoals die in de gemeentehuis van Hoorn te zien is.

www.liesvandersluis.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.