STADHUIS HOORN ontvangsthal

STADHUIS HOORN ontvangsthal

De Boterhal presenteert t/m 7 mei 2019

Annemarie Visser (Ietsjerood), heeft altijd een fascinatie gehad voor groei en verval en het eeuwige.

Stenen, ruïnes, restjes dier, roest en bomen. Fabels, sprookjes, mythen en legenden. Eigenlijk alles met een verhaal, een ziel. Of het nou om beeldende kunst, muziek, verhalen of mensen gaat.

In mijn werk komt het uiteindelijk samen. In de Academietijd ging het nog vooral over stenen en ruïnes, maar sinds een aantal jaren hebben bomen zich in mijn werk genesteld. Grillig, markant, sereen, trots of verlegen, iedere boom heeft zijn eigen karakter, zijn eigen verhaal. Ze nodigen iedereen uit om zijn eigen verhaal aan dat van een boom te verbinden. Je merkt vanzelf dat de ene boom je gelijk aanspreekt en de andere niet.

‘Het zijn net mensen.’

De bomen die ik maak zijn skeletten, kale wintersilhouetten die in de loop der tijd een bladerkroon krijgen van roestige plaatjes ijzer. Deze combinatie geeft de redelijk platte bomen diepte en verdieping. Ik laat het graag aan het toeval over, dat maakt het een langzaam proces, net als de groei van bomen zelf.

In deze vitrine zijn de transparante versies van mijn bomen te zien, maar ik lijst ze ook wel in met passe-partout. De boom ìn-, en het roest òp het passe-partout.

www.ietsjerood.nl

Annemarie Visser
Vitrine Annemarie Visser

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.