Nieuwe voorzitter TC

De Tentoonstellingscommissie verheugt zich sinds 1 januari in een nieuwe voorzitter: Margo Schoutsen, geboren op een steenworp afstand van De Boterhal.

Als kind tekende zij al graag en niet onverdienstelijk, aldus haar onderwijzer aan de St. Jozefschool aan het Achterom. Ook op de middelbare school vielen haar tekeningen op waarmee ze steevast negens en tienen scoorde. Zij werd niet met kunst opgevoed, dus  de gedachten om er haar beroep van te maken bestond eenvoudig niet: “Ik moest een vak leren waarmee een mens zijn brood kon verdienen; en zo rolde ik de financiële wereld in, waar ik tot 2015 zou blijven.

Tijdens de crisis raakte ik echter mijn werk kwijt, waardoor ik opeens en voor het eerst vrije tijd kreeg. Ik verveelde mij. Wilde graag iets met mijn handen gaan doen. Door een vriendin kreeg ik een toelatingsgesprek op de Amsterdamse Wackers Academie en werd er aangenomen!

Zo ging ik op mijn 52ste weer naar school, drie dagen in de week, vijf jaar lang… 

Toen ik in 2017 afstudeerde was ik officieel ‘kunstenaar’. Ik heb mij toen meteen laten balloteren bij de vereniging, waarna ik al snel in de TC plaats nam. En ik vind het geweldig! Het inspireert mij om met kunst bezig te zijn, in de breedste zin van het woord.

Aan mij nu dus nu de eer om het stokje van Annemarie Visser over te nemen. Zij heeft het goed gedaan, en ik heb er zin in om er met ons team tegenaan te gaan.”

De Tentoonstellingscommissie staat open voor ideeën en aanvragen waarbij zij het niveau van De Boterhal sterk voor ogen houdt.

Ook voor vragen over tentoonstellingen kunt u Margo bereiken.

Tel: 06-21920648

e-mail margoschoutsen@gmail.com

  • Margo Schoutsen - Kunstkijker
  • Margo Schoutsen - tekening links Albert Cuypmarkt tekening rechts Ten Katemarkt - beide te Amsterdam
  • Margo Schoutsen - Ten Katemarkt Amsterdam