Figuratief NOW! – Graduates 2019 van de klassieke academies

Opkomend talent verenigt zich in de tentoonstelling

Figuratief NOW! – Graduates 2019 van de klassieke academies

Voor het eerst slaan pas afgestudeerde schilders van de drie academies voor figuratieve kunst in Nederland de handen ineen en tonen samen hun werk.

14 september t/m 20 oktober 2019 

opening zondag 15 september, 16.00 uur

door 

Luk van Driessche, directeur Wackers Academie Amsterdam

De 21 deelnemende kunstenaars zijn allemaal deze zomer afgestudeerd aan de Wackers Academie in Amsterdam, de Klassieke Academie in Groningen en de Foudgumse School in Foudgum. Op deze academies wordt figuratief kunstonderwijs gegeven in een meerjarige dagopleiding, met een nadruk op technische vaardigheden en schilderen naar waarneming.

De kunstenaars zijn Melda Wibawa, Yteke van der Wal, Sharma Peterson, Menke Bol, Chris Vandegehuchte, Statira Alyea, Philine van der Vegte, Hilda Bruinsma, Susan Ekkel, Erwin van Iwaarden, Betsy Klabbers, Marein Konijn, David van der Linden, Liesbeth Meerding, Esther Schlebos, Ton Schuman, Folly Spoelstra, Henrieke de Vries, Linet Battjes, Herke Zijlstra en Marjan de Jonge.

Het is een primeur dat zo’n brede tentoonstelling wordt georganiseerd van figuratieve afstudeerders. De academies hebben allemaal hun eigen afstudeerexpositie, maar er is meestal weinig kruisbestuiving onder de studenten. 

Curator van de tentoonstelling is Philine van der Vegte, lid van De Boterhal en zelf ook dit jaar afgestudeerd. 

Voor meer informatie of beeldmateriaal in hoge resolutie:
Philine van der Vegte, curator: philinevandervegte@mac.com | 06 34297557