Open Atelier Route Hoorn 

Open Atelier Route Hoorn 

2 & 3 september 2017 

Ook dit jaar organiseert de Boterhal weer de Open Atelier Route. Professionele kunstenaars in Hoorn en omstreken openen de deuren van hun atelier en tonen hun werk aan een groot publiek. De ateliers en de Boterhal zijn geopend op zaterdag 2 en zondag 3 september van 12.00-17.00 uur. Routekaartjes zijn verkrijgbaar bij de Boterhal, in de ateliers van de deelnemende kunstenaars en tijdens de kunstmarkt op zondag.

Het idee van de Open Ateliers is, dat het publiek een kijkje in de keuken van de kunstenaar kan nemen en dat de kunstenaars zelf een toelichting op het werk kunnen geven. De Open Atelier Route 2017 is onderdeel van het culturele evenement Hoorn Kunst & Cultuur, dat in het eerste weekend van september plaats vindt. Ook dit jaar zijn er een binnen-route (door de binnenstad van Hoorn) en een buiten-route (langs de ateliers in het buitengebied).

De kunstenaars die meedoen aan de Open Atelier Route zijn:

Nuray Ataş, Thea van Lier, Peter de Rijcke, Jawek Kwakman, Dennis A-Tjak, Maaike van Veen, Gerrit Meijer, Alexandra Verwoolde, Raymond Bakker, Ineke Werkman, Alexandra Konstantinovna, Ruurd Dijkstra, Annie de Leeuw en Fredie Schenk.

In de Boterhal is van 1 t/m 10 september een overzichtstentoonstelling van de deelnemende kunstenaars. De opening van deze tentoonstelling is op vrijdag 1 september om 20.30 uur.