Transmission Hoorn

Transmission Hoorn

Een waardig leven voor de transgenders in onze samenleving.

Van dinsdag 22 t/m zondag 27 augustus organiseert de Boterhal in samenwerking met Hotel Maria Kapel (HMK) en Stichting Yottum, en met steun van de gemeente Hoorn, de tentoonstelling Transmission. Stichting Yottum stelt zich ten doel ‘mensen te verblijden door ze te confronteren met kunst’.

Het thema van deze tentoonstelling is ‘Een waardig leven voor de transgenders in onze samenleving’. De 8 deelnemende exposanten zijn Eileen Tan, Enno de Vos, Erik Foto, Jasmine de Vries, Jeanine Squirrel, Kim Bakker, Mrs. Madieanne en Zen van Bommel. Zij belichten het thema aan de hand van foto’s, films en ander beeldmateriaal.

De feestelijke opening zal op dinsdag 22 augustus 2017 plaatsvinden in Hotel Maria Kapel van 17.00 tot 18.00 uur met aansluitend de filmvertoningen ‘Making of the Mask’ (4 minuten) van Enno de Vos en Jeanine Squirrel en TransAnders (28 minuten) van Kim Bakker. Hotel Maria Kapel is gevestigd op de Korte Achterstraat 2A in Hoorn

In de Boterhal zullen op vier dagen van 15.00 tot 16.00 uur stadsgesprekken (gesprekken tussen belangstellenden en exposanten) worden gevoerd. De onderwerpen van deze gesprekken zijn:

·       Dinsdag 22 augustus 2017 – Transgenders, met aansluitend rondleiding

·       Woensdag 23 augustus 2017 – Empowerment van de LHBTQ samenleving

·       Donderdag 24 augustus 2017 – Macht in het spel

·       Vrijdag 25 augustus 2017 – Seksualiteit