Grafiekmanifestatie Panta Rhei

Grafiekmanifestatie Panta Rhei

Grafiek2019 ook in De Boterhal

Van 26 oktober t/m 1 december haakt De Boterhal aan bij de landelijke grafiekmanifestatie GRAFIEK2019 die verder plaatsvindt op meer dan honderd locaties in het land.

De Hoornse tentoonstelling gaat onder de noemer Panta Rhei – Alles Stroomt – over de diversiteit van het grafische ambacht zoals zich dat in de loop der tijd heeft ontwikkeld. De kunstenaars richten zich op de traditionele handmatigheid van het vak met diepdruk, hoogdruk of vlakdruk, met de ets, lino, houtsnede, litho of zeefdruk en met combinaties daarvan. 

De 19 grafici, van verschillende leeftijden, laten ieder twee voorbeelden van hun oeuvre zien: één werk uit hun beginperiode en een van de laatste tijd. Hoe zichtbaar is de verandering in het werk van één kunstenaar? Wat is het tijdsbeeld dat de werken van alle deelnemers tezamen geeft? Het is aan de bezoekers om antwoorden op die vragen te vinden.

De opening wordt op zaterdag 26 oktober om 16.00 uur verricht door Jaap Schaper, voormalig wethouder van Cultuur en Financiën van de Gemeente Hoorn.

Op 24 november besteedt ook de Zondagmiddagsalon aandacht aan dit onderwerp. Curatoren van de tentoonstelling, Els Benjamins en Annemiek van Kollenburg, geven een presentatie over hun vak.