Zondagmiddagsalon Grafische kunstambacht

Zondagmiddagsalon Grafische kunstambacht

Els Benjamins en Annemiek van Kollenburg, curatoren van de tentoonstelling ‘Panta Rhei, Alles stroomt – alles stroomt door’, als Hoornse deelname aan de landelijke manifestatie ‘GRAFIEK2019’, zijn onze gasten in de 28e Zondagmiddagsalon op zondag 24 november 2019, in De Boterhal te Hoornaanvang 15.00 uur, toegang gratis.

Inloop vanaf 14.30 uur. Gratis koffie, thee en zelfgebakken boterkoek. Napraten  met een glas wijn.

Grafiek is een bij uitstek ambachtelijke kunst. Grafische kunstenaars richten zich op de traditionele handmatigheid van het vak met diepdruk, hoogdruk of vlakdruk, met de ets, lino, houtsnede, litho of zeefdruk en met combinaties daarvan.

Els Benjamins en Annemiek van Kollenburg, beiden zelf beeldend kunstenaar, zullen ons, aan de hand van voorbeelden en naar aanleiding van vragen uit het publiek, meer vertellen over de diverse technieken en over hoe het grafische ambacht zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld.

Wees welkom en luister & vraag mee!

De tentoonstelling, in de benedenzaal van de Boterhal, is nog tot en met 1 december gratis te bezichtigen. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur. U kunt daar dus vóór aanvang van de Zondagmiddagsalon al terecht.

Voor meer informatie: Magda Frandsen (06 23039477) en de websites www.elsbenjamins.nl en www.annemiekvankollenburg.nl.

foto: Els Benjamins, Vliegen vallen, 2019, houtdruk/droge naald, 70 x 90 cm

In de serie informatieve bijeenkomsten ‘Zondagmiddagsalon’, op de zolder van het monumentale pand De Boterhal aan het Kerk­plein te Hoorn, biedt Kunstenaarsvereniging Hoorn e. o. haar leden een podium om zich uit­ge­breider te presenteren dan mogelijk is in een expositie. Zij geven het publiek een inkijk in wat hen beweegt en inspireert, hoe zij te werk gaan in hun spe­ci­fieke discipline en hoe hun ontwikkeling tot nog toe is gegaan.

Zondagmiddagsalon els benjamins annemiek van kollenburg