Zondagmiddagsalon – Margo van der Pool

Zondagmiddagsalon – Margo van der Pool

Zondagmiddagsalon Margo van der Pool

Om onze 25e Zondagmiddagsalon op 7 juli a.s. een speciaal tintje te geven is gekozen voor een niet vaak besproken, maar zeer interessant onderwerp: het kunstenaarsboek.

Margo van der Pool (1967), docent beeldende vorming en sinds eind 2018 lid van de vereniging zal dit verrassende fenomeen over het voetlicht brengen.

Een kunstenaarsboek verschilt in conceptuele zin van andere kunstboeken (catalogi, boeken over kunstenaars, kunststromingen etc.) daar waar het uitdrukkelijk uitgevoerd en bedoeld is als kunstwerk op zich. Het is een handgemaakt object en verschijnt eenmalig of in beperkte oplage.

Margo van der Pool is curator van een expositie en onderwijsproject over kunstenaarsboeken in Den Helder, waarin o.a. Kunsthal 45, Galerie Windkracht 13, en de Kunstuitleen participeren en waar etalages van Werk aan de Winkel bij de te lopen route horen. Deze tentoonstelling loopt van 1 juni tot 18 augustus.

In de salon van 7 juli gaat Margo in op wat boekenkunst behelst en toont ze fascinerende interpretaties door diverse kunstenaars.

De Zondagmiddagsalon vindt als altijd plaats op de zolder van De Boterhal. Van 15.00 – 17.00 uur. Koffie, thee – met voor de feestelijke gelegenheid taart – zijn gratis. 

Esther-Koeman,-'WilKamperen Waterdrager 2.0

Esther-Koeman,-′Wild Kamperen Waterdrager 2.0

Zondagmiddagsalon Margo van der Pool